sprint bilina cisarUplynulý víkend se jel již třetí endurosprint v pořadí, tentokrát v Bílině nedaleko Ústí nad Labem. Pořadatelem závodu byl Enduro klub Bílina, který připravil všem již dobře známou trať v blízkosti areálu Chotovenka. Na víkend byla předpověď velkých veder a ta se také vyplnila.

V sobotu v 9h ráno se na start postavili první Mezinárodní mistrovství ČR a Veteráni 1 a po poledni startoval přebor. Hned po startu se vjíždělo do cross testu, který obsahoval také extrém test a ti nejrychlejší zajížděli test přes 5 minut, z cross testu se pokračovalo krátkým přejezdem na enduro test, který byl jiný jak pro mistrovství ČR, tak i pro přebor ČR a lišil se výjezdy, které si pořadatel příznačně pojmenoval "Aubert" a "Toman", podle zkušeností z minulých let, mistrák jel tzv. výjezd "'Aubert" a přebor "Toman", oba dva výjezdy byly velmi náročné a ne jednomu jezdci vzaly dost sil. Enduro test zajížděli ti nejrychlejší okolo 3 minut.

Vzhledem k tomu, že na neděli hlásili ještě vetší vedro, bylo rozhodnuto, že bude přebor i mistrák startovat ráno, aby byl závod odjet co nejdříve a na enduro testu jeli všichni výjezd "Toman". Stejně jako v sobotu mistrák jel kol 5 a přebor 4.

V sobotu byli nejrychlejší jezdci MMČR

E1 Markvart, Hádek, Kuklík, E2 Kadleček, Helmich, Císař, E3 Engel, Horák, Kučera

absolutně Markvart, Kadleček, Engel, Helmich, Hádek, Kuklík, Horák, Slishka, Kučera, Borák

V neděli byli nejrychjší

E1 Markvart, Hádek, Kuklík, E2 Helmich, Kadleček, Císař, E3 Horák, Engel, Pěnička

absolutně Markvart, Helmich, Hádek, Kadleček, Horák, Engel, Kuklík, Kulhánek, Marek, Cisař

Poslední endurosprint letošní sezony se jede koncem září v Jilemnici.