5. denDnes se jel stejný okruh jako včera, tzn. 223 km, 5 měřených testů a 5 časových kontrol. První a čtvrtý test se jel 2x, ale hrozně se na něm prášilo a nebylo vůbec vidět, druhý a třetí test byl od sebe vzdálen cca 10 km ve městě Uzerchen, které bylo kásné a hristorické a přímo centrem tohoto měta vedla i trať. Jezdci zde jeli po úzkých kamamenných schodech, projížděli přímo mezi domy a jeli i po mostě, který překlenoval přímo srdce tohoto města. Místy to měli jezdci úzké jen na šířku řídítek. Pro diváky a fanoušky endura nový a zajímavý pohled.

Bohužel dnes měl hned na prvním testu ošklivý pád Patrik Markvart, ale naštěstí to odneslo „jen“ koleno a je v pořádku. Výpadek jednoho jezdce, ale znamená pro celý český World Trophy tým ztrátu na jakékoliv dobré umístění a jezdci už musí pouze bojovat o medaile ve svých třídách. Velmi dobře, ale jedou všichni jezdci juniorského world trophy týmu, kterým se daří a podávají skvělé výkony a bojují.

Dnes byl nejrychlejší z české reprezentace Jiří Hádek, dařilo se Milanu Englovi, Patrik Liška, Jakub Šefr, Adolf Živný a Robert Friedrich. Všichni jezdci jsou opět kousek od sebe.

Nejrychlejší jezdci dnešního Larriue (FRA), Watson (GBR), Garcia (ESP), Giareneri (ITA) a Milner (AUS), Christopher Nambotin, jede už druhý den se zlomenou rukou. Ale 7minutový náskok Francie i tak zatím stačí na první místo.

Český tým ve světové trofeji se dnes tedy propadl na 13. místo a junioři zůstávají na 8. místě. 

Celkové pořadí World trophy týmy 1. Francie, 2. Austrálie a 3. Finsko, Junior world trophy  1. Francie, 2.  Itálie 3. USA

Zítra poslední, šestý den již čeká na jezdce krátký přejezd a závěrečný motokros přímo u paddocku. V motokrosu se jedou rozjížďky podle dosažených časů v jednotlivých třídách od nejhorších po ty nejlepší.

Pátý den si všechny české klubové týmy polepšily, KBS UAMK 9. místo,  Enduroklub Semily junior 11. místo, Motosport Bozkov 1 15 místo, KP enduro klub 32. místo, Motosport Bozkov 2 58. místo, Enduroklub Smily 150. místo.

VÝSLEDKY, FOTO, VIDEO, VIDEO rozhovory