3. den

Dnes jeli jezdci už nový okruh, který se jel pouze jednou o délce 247 km, 5 měřených cross testů a 5 časových kontrol. Jezdci znali pouze jeden test, který se jede přímo v Brive a ostatní 4 testy už byly nové. Všechny testy byly cross testy namotané na odkloněné louce, zatáčky kolem nohy i rychlé rovinky. Testy nebyly nijak těžké, ale i když se jelo na trávě na louce hrozně se prášilo a nebylo vůbec vidět. Naštěstí se s tím všichni jezdci české reprezentace popasovali dobře, bez zranění a zásadních chyb, opět jeli jezdci dobře a stabilně. Jen Milan Engel měl dnes na přejezdu pád a musel opravovat motorku, ale vše stihnul ve svém čase a bez penalizace.

Dnes už se ochladilo, bylo zataženo a na některých částech okruhu i pršelo, ale na trati to bohužel není vůbec znát.

Zítra čtvrtý den a pátý se jede nový okruh o délce 223 km, opět se jede jen jednou a obsahuje 5 měřených testů a 5 časových kontrol. První a čtvrtý cross test se jede 2x a pátý test je všem již dobře známý test v Brive.

Nejrychlejší z našich jezdců Patrik Markvart dále Jiří Hádek, Jakub Šefr, Adolf Živný, Milan Engel, Patrik Liška a Robert Friedrich.

Nejrychlejší jezdci  dnešního dne jsou Nambotin (FRA), Robert (USA), Garcia (ESP), Tarroux (FRA), Milner (AUS).

Český tým ve světové trofeji klesl o jednu pozici na  9. místa  a junioři se posouvají na 8. místo.

Celkové pořadí World trophy týmy 1. Francie, 2. Austrálie a 3. Finsko, Junior world trophy 1. Francie 2. Itálie 3. USA

Klubové týmy KBS UAMK zůstává na 13. místě, Enduro klub Semily také zůstává na 16. místě, Motosport Bozkov opět klesnul na 20. místo a KP enduro klub si polepšil na 33. místo.

VÝSLEDKY, FOTO, VIDEO, VIDEO rozhovory