1.denPrvní den, tak jako všechny dny se jel jeden okruh o délce 259 km, 5 měřených testů a 6 časových kontrol. První test byl hned ve městě po pár minutách startu, jako první se na start postavil z české reprezentace Patrik Markvart, který jel hned v první minutě. Druhý test byl enduro test na který jezdci přijeli cca po 2,5h, test byl namotaný převážně v lese a jel se okolo 10 min a byl nejdelší. Dále se pokračovalo na cross test další hodinu a z tohoto testu se jezdci vraceli zase zpět k Brive, ale čekal na ně ještě jeden cross test, který byl postavený šikovně vedle enduro testu a diváci si tak mohli v jednom místě přecházet mezi testy, závěr celého okruhu byl opět na testu v Brive.

První jezdci předávali motorky do cíle v 15:42 a před tím měli tzn. Prefinish 15 minut, ve kterém musí stihnout základní servis motorky a přezutí pneumatik. Celý okruh byl hodně veden lesy okolních kopců, byly zde celkem nebezpečné sjezdy a pár výjezdů. Testy byly spíše jednodušší, rychlé a široké, ale nebezpečné hlavně prachem, protože nebylo vidět. Dnes opět teploty šplhaly ke 40 stupňům. Zatím by tyto teploty měly panovat do středy a ve čtvrtek ochlazení až o 20 stupňů.

Z české reprezentace byl nejrychlejší Jakub Šefr, dále Patrik Markvart, Jiří Hádek, Milan Engel, Patrik Liška, Adolf Živný a Robert Friedrich. Jezdci zítra startují podle dosažených časů a pojedou v pár minutách za sebou.

Po první dnu je český world trophy tým 9. a junior world trophy tým 11.

 

Dnes vypadl i velký favorit trophy tým USA.

Z českých klubových týmů si nejlépe dnes vedl Enduro Klub Semily Junior a je na 16. místě ve složení Jakub Marek, Ondřej Havrda a Jiří Slischka, hned za nimi na 17. místě je KBS ÚAMK team ve složení Marek Borák, Martin Kulhánek a Jakub Hroneš. 20. je tým Motosport Bozkov 1 a 34. KP enduro klub a další. Celkem startovalo 167 klubových týmů.

Od zítřka sledujte zpravodajství České televize, kde budou opět záběry letošní šestidenní.

VÝSLEDKY, FOTO, VIDEO, VIDEO rozhovory