V sobotu 10. listopadu byl v 18:00 hodin v centru města Viňa del Mar slavnostně zahájen 93. ročník Šestidenní motocyklové soutěže. Nedělní volný den jezdci využijí k přípravě výstroje a technické výbavy, kterou si vezou s sebou.

V pondělí 12. listopadu v osm hodin zdejšího času (našeho 12:00 hodin) nastartuje první trojice své stroje a vydá se spojovací etapou do první časové konroly, kde jezdci najedou na okruh, který absolvují dvakrát. Do cíle etapy se opět vrátí spojovací etapou do paddoku. V pondělí budou jezdci v sedle 288 km a dojezd do cíle prvních jezdců se předpokládá v 16:00 hodin. Na okruhu jsou tři časové kontroly a tři měřené zkoušky. Dvakrát enduro test a jeden cross test. Dohromady se budou počítat časy ze šesti měřených rychlostních zkoušek.
Charakter testů prvního dne je tvrdý podkad porostlý suchou trávou, který se po projetí několika desítek jezdců změní v prašné tobogány, a proto bude nutné po každém měřeném testu měnit vzduchové filtry, kontrolovat dotažení drátů v kolech a provádět celkovou kontrolu motocyklů.


V Chile začalo jaro a denní teploty dosahují mezi 20° – 25°C. Dlouho zde nepršelo a cesty po kterých jezdci budou absolvovat etapu jsou tvrdé a prašné.
Jako první z českého trophy týmu se vydá na svůj sedmý start Šestidenní s číslem 80 Patrik Markvart na stroji KTM 250 4t ve třídě E1.
Ve třídě E2 budou startovat dva čeští jezdci Jaromír Romančík KTM 450 4t s číslem 83 a Kryštof Kouble KTM 350 4t s číslem 81. Pro Romančíka to je třetí start na Šestidenní a svoji premiéru zde v Chile si okusí Kouble.
Čtvrtým jezdcem českého trophy týmu je Jiří Hádek, který pojede ve třídě E3 na motocyklu KTM 300 2t se startovním číslem 82. Jiří Hádek již startoval na pěti šestidenních.

Zdroj: paja-enduro.cz