14265090 1073000556122917 8649256327025110553 nPatrik Markvart, který patří k absolutní české endurové i evropské špičce se v letošním roce zařadil do řad Dukly.

Je to po dlouhé době první „soutěžák“, který se vrátil do našich řad.  Tato disciplína měla v Dukle dlouholetou tradici a skvělé výsledky v soutěži Šestidenní byli motoristé několikanásobnými mistry světa, na které by chtěl Patrik v budoucnu navázat. Nyní má před sebou poslední závod mistrovství České republiky v Enduru, kde je zatím průběžně na 1. místě v kategorii E1 a juniory. Pak ho čeká příprava na náročný říjen. Hned začátkem měsíce odjede společně s dalšími členy české reprezentace na vrchol sezony a to na mistrovství světa družstev, známější pod označením Šestidenní soutěž. Tentokráte do Španělska, kde se bude jako člen Trophy teamu snažit navázat na loňské krásné 5. místo z Košic. Poté ho čeká krátký odpočinek a hned na konci měsíce jede bojovat o Evropský titul v kategorii E1 junior na poslední závod mistrovství Evropy, který se jede v Holandsku. Patrik je průběžně na prvním místě ve své kategorii. 

„Jsem velice rád, že jsem členem Dukly a mít ty nejlepší podmínky co mohou být, doktory fyzioterapeuty či trenéry. Bez nic by to nešlo a necítil bych se tak skvěle na motorce jako nikdy dřív, říká Patrik Markvart.

Zdroj: ASC Dukla