podpora foto small

Projekt podporovaný Českým olympijským výborem a Autoklubem ČR na nábor, získávání a podporu nových juniorských jezdců a talentů do českého endura.

Více..

 

 

podpora foto

 

Projekt podporovaný Českým olympijským výborem a Autoklubem ČR na nábor, získávání a podporu nových juniorských jezdců a talentů do českého endura.

Do projektu se zapojili dva výborní jezdci českého endura Radek Toman a Ondřej Helmich, kteří se letos účastní jak domácích šampionátů, tak Mistrovství Evropy v enduru a také reprezentují Českou republiku v seniorském týmu na letošní šestidenní, tvz. olympiáda v enduru v Košicích.

Tento projekt probíhá formou přednášek v jednotlivých krajích České republiky na středních školách, kterých se účastní tito úspěšní jezdci a vždy jeden juniorský jezdec endura z tohoto kraje. Již proběhly dvě přednášky, a to jedna ve Mšeně, které se účastnil Adolf Živný ml. a druhá ve Vysokém nad Jizerou, které se účastnil Lukáš Kučera, oba také reprezentanti na letošní šestidenní v juniorském týmu. Do konce roku by měly proběhnout ještě dvě přednášky. Obsahem přednášky je předvedení motocyklu enduro, přezouvání pneu, promítání z kamery na helmě při jízdě apod.

Dále je součástí projektu přípravný podnik pro děti při Mezinárodním mistrovství ČR a Přeboru ČR v endurosprintu, kde si můžou děti vyzkoušet jízdu na motocyklu a to na motocyklu Yamaha – automat a nebo „pitbiku“ s řazením.

Z těchto přípravných podniků bude vybrán jeden jezdec, který se bude připravovat se širším výběrem juniorské reprezentace.

 

podpora junioru 2015 2

 

Více viz článek