119943001 3325705250851788 1352776200760183334 oPo koronavirové pouze ostartoval první podnik Enduro GP ve Francii, kam odcestovala i česká reprezentace. Bohužel se ne všem uplně dařilo a museli ze závodu odstoupit. Jaromír Romančík kvůli závadě na motocyklu, Adolf Živný a Kryštof Kouble po pádu chytili velkou časovou ztrátu a také Patrik Markvart kvůli zpoždění nabral ztrátu. Ale i tak jsou to pro všechny cenné zkušenosti a mohou tak pokračovat na další podnik Mistrovství světa, který se jede hned tento víkend v Itálii.

Nejlépe se ale dařilo Robertovi Friedrichovi, který si v sobotu ve třídě Opet 2t dojel pro 3. a v neděli 2. místo. 

První podnik enduro GP ve Francii. Nebyla to úplně nejnáročnější soutěž, ale lehká také úplně nebyla, ale povedlo se mi to, co jsem chtěl. Bral jsem za oba dva dny podium, v pátečním prologu se mi podařilo první místo, v sobotu 3. a v neděli jsem si polepšil na místo 2. v kategorii GP Open 2t.

Víkend beru jako podařený a teď se přesouváme na druhý podnik GP do Italie.

Děkuju všem sponzorům, co mě podporují, rodině, přítelkyni, která mi na tréninkách mačká stopky a „bídovi“ za vše co pro mě dělá a tátovi který to všechno zařizuje a jezdí semnou.“

 

Reportáž v pořadu České televize Svět motorů ZDE

Kompletní výsledky ZDE

FOTO