DSC 0045

Včera v podvečer 26.8.2017 byla slavnostně zahájena 92. mezinárodní šestidenní ve Francii ve městě Brive-de-Gaillarde kde se jela šestidenní i v roce 2002.

Týmy z 31. zemí celého světa se sešli na náměstí v centru města a pod svou národní vlajkou šli průvodem ulicemi města. Každá země byla představena a mohla pozdravit všechny fanoušky endura.

Již zítra v pondělí 28.8.2017 v 8 h celá šestidenní odstartuje. Jak už je pravidlem startují vždy 3 jezdci v každé minutě. První den se startuje podle losu a další dny už podle absolutního pořadí. První startují vždy World & Junior World Trophy týmy a následují týmy klubové. Letos samotná Francie postavila 53 klubových týmů, takže fanoušků na rychlostních zkouškám bude hodně. Česká republika i letos startuje ve světové trofeji a juniorské světové trofeji a zastoupení má i 6 klubových týmů.

Všech 5 dnů jedou jezdci pouze jedno jediné kolo, první a druhý den se jede stejný okruh o délce 259 km s 5-ti měřenými testy a 5-ti časovými kontrolami. První a pátý test je přímo v centru města, tak aby se mohlo přijít podívat co nejvíce diváků. Třetí den bude okruh měřit 247 km opět s 5-ti měřenými testy a 5-ti časovými kontrolami. Čtvrtý a pátý den je opět stejný o celkové délce 223 km a opět 5 měřených testů a 5 časových kontrol. Šestý den je již tradičně závěrečný motokros, který se jede přímo u celého zázemí šestidenní a to v sobotu 2.9.2017. Jak sami jezdci zatím hodnotí, testy budou rychlé většinou na odkloněných loukách. V Brive panují opravdu letní až tropické teploty a zatím pro celý týden je předpověď okolo 35 stupňů a bude se asi hodně prášit.

FOTO ze zahájení

Všem přejeme hodně štěstí a hlavně ve zdraví do cíle.

Aktuální informace sledujete na www.czechenduro.cz a na také na facebooku a instagramu Czechenduro.cz