4. den

Dnes se jel úplně nový okruh, který se pojede i zítra pátý den. Jezdci čtvrtý den najeli cca 223 km, okruh se jel jen jednou měl 5 měřených testů a 5 časových kontrol. První a čtvrtý test se jel dvakrát a druhý a třetí test byl od sebe vzdálen cca 10 km. Druhý cross test byl namotaný na motokrosové trati, ale z velké časti jí spíše kopíroval a křížil. Třetí cross test byl namotaný opět na louce, jako většina, ale byly zde i lesní pasáže, což už bylo aspoň trochu víc divácky zajímavé. Pátý test, poslední byl opět přímo v Brive a po 4 dnech už je hodně rozbitý. Celý okruh nebyl nijak zásadně náročný, ale bylo zde i několik kamenitých výjezdů i sjezdů.

V noci pršelo, ale na trati to nebylo skoro znát, jen ráno se na testech aspoň neprášilo a českému týmu měkčí povrch hodně vyhovoval. Dnes jeli všichni opět velmi dobře, vyrovnaně a stabilně.

Nejrychlejší z české reprezentace byl opět Patrik Markvart, který byl 42. celkově, skvěle jel i Jiří Hádek, který byl 47. celkově, Jakub Šefr, Patrik Liška, Adolf Živný , Milan Engel a Robert Friedrich. Všichni jezdci jsou kousek od sebe.

Nejrychlejší jezdci dnešního Garcia (ESP), Larriue (FRA), Watson (GBR), Remes (FIN) a Milner (AUS), domácí hvězda Nambotin, se dnes pravděpodobně po pádu propadl v celkovém hodnocení, ale i tak má francouzský tým velký náskok a zůstává na 1. místě.

Český tým ve světové trofeji se posunul na 7. místo a junioři zůstávají na 8.

Celkové pořadí World trophy týmy 1. Francie, 2. Austrálie a 3. Finsko, Junior world trophy  1. Francie 2. Itálie 3. USA

Klubové týmy KBS UAMK si polepšil na 12.místo, Enduroklub Semily Junior na 14. místo, Motosport Bozkov 1 zůstává na 20. místě a KP enduro klub na 34. místě.

VÝSLEDKY, FOTO, VIDEO, VIDEO rozhovory