2.denDruhý den byl stejný jako den první tzn. délka 259 km, 5 měřených testů a 5 časových kontrol. Dnes se bohužel hodně prášilo a trať už byla hodně rozbitá.  Teploty opět dosahovaly 40 stupňů, zítra zatím slibuje předpověď i děšť a na další dny i ochlazení. Česká reprezentace jela dnes dobře a vyrovnaně. Nejrychlejší byl z našich Patrik Markvart, Jiří Hádek, Jakub Šefr, Milan Engel, Patrik Liška, Adolf Živný a Robert Friedrich. Dobře si stojí čeští jezdci i ve svých třídách.

Nejrychlejší jezdci dnešního dne jsou Ryan Sipes (USA), Joseph Garcia (ESP), Davide Guarneri (ITA), Daniel Milner (AUS) a první pětici nejrychlejších uzavírá domácí Francouz Christophe Nambotin.

Celý tým české reprezentace nejsou jen samotní jezdci, ale také doprovod a zejména „najížďáci“, kteří najíždějí jezdcům na trati a pomáhají jim, tento rok jsou to Radek Toman, Ondřej Helmich, Robert Šíp, Adolf Živný, Libor Markvart a Jiří Pošík.

Zítra už na jezdce čeká nový okruh, který se pojede jen jeden den a opět jeden okruh. Tentokrát nejsou testy tak vzdálené od paddocku, jako první dva dny, kdy testy byly po silnici vzdálené až 70 km.

Třetí den se pojede okruh o délce 247 km, 5 měřených cross testů a 5 časových kontrol. Jezdci budou znát pouze jeden test, který se jede přímo v Brive a zítra bude jako závěrečný, ostatní 4 testy už budou nové.

Český tým ve světové trofeji se dnes posunul z 9. místa na 8. a junioři se posouvají z 11. místa na 9. místo.

Celkové pořadí world trophy tým 1. Francie, 2. Austrálie a 3. Finsko, junior world trophy  tým1. USA, 2. Franci a 3. Itálie

Z českých klubových týmů si dnes polepšil KBS UAMK tým a je 13., Enduro klub Semily junior zůstává na 16. místě, polepšil si i Motosport Bozkov 1 o jednu příčku na 19. místo a KP enduro klub měl bohužel dnes technické problémy a klesnul o jednu příčku na 35. místo.

VÝSLEDKY, FOTO, VIDEO, VIDEO rozhovory