Toman 14 Pořadatel připravil o poznání lepší enduro než v posledních letech. Kolo měřilo zhruba 40 km a skládalo se ze dvou časových kontrol a dvou testů endurového charakteru. První test byl zcela nový poměrně rychlý. Nejrychlejší jezdci ho zajížděli pod 4 minuty. Druhý test byl stejný jako každý rok, kde bylo opět trochu těch mokrých oblázků a prašných kolejí.
 Nejrychlejší jezdci ho zajížděli také pod čtyři minuty. Do časovek se najíždělo spoustu času, proto se pořadatel rozhodl v neděli časy pokrátit. Do první časovky se jel úplně nový úsek, který lemoval řeku Berounku a nechyběly v něm sjezdy a výjezdy. Do druhé časovky se přejíždělo více po cestách a úvozech. V sobotu jeli jezdci MČR 4 okruhy a v neděli 3 okruhy. Na závodech panovalo letní počasí, takže jezdci něco vypotili.
 
Co se týče mé účasti bral jsem tento závod jako přípravu na poslední podnik mistrovství Evropy v Uhlířských Janovicích, neboť díky neúčasti na prvním podniku MČR v Bílině nemohu zasáhnout na přední místa celkové klasifikace. V sobotu se mi dařilo mladým reprezentantům zkraje závodu poposkočit a udržel si vedení až do cíle. V neděli jsme předvedli spolu s Patrikem Markvartem a Ondřejem Helmichem velice těsný souboj, kdy před posledním testem byl mezi námi rozdíl pouhé vteřiny. Vítězně z něj vyšel nejmladší Patrik Markvart, o 4 vteřiny já a o 6 vteřin Ondřej Helmich. Jejich rychlost a bojovnost je příslibem naší reprezentace v enduru do dalších let, neboť letos oba aspirují na medailovou pozici v mistrovství Evropy!!! V přípravě na závěrečný podnik v Uhlířských Janovicích pokračujeme, pro mne významným, motokrosovým závodem na trati ve Slapech, kde již druhým rokem jedeme memoriál mého otce Otakara Tomana. Závod se jede 2. srpna a účastníme se ho na strojích ČZ a JAWA. Tímto bych rád pozval všechny k uctění památky Oťase. Radek Toman
zdroj:Verva Racing