utery.png

Druhý endurosprint letošního seriálu Open MČR a PČR endurosprint 2024 pokračoval v obci Úterý. Pořadatel Jiří Koutný připravil perfektní. Srovnal, vyčistil celou trať a nachystal nové úseky. Hned po startu byl krátký přejezd a pokračovalo se na cross test, který již tradičně zahrnoval i extrem test, hezké skoky, vypalovačky a následoval enduro test. Všechny méně nebo více prověřil jeden z výjezdů, který měl ovšem i pro slabší jezdce volbu objížďky. Počasí přálo.

V pátek probíhalo procházení testů a navečer technické a administrativní přejímky.

Samotný start závodu proběhl v sobotu v 8:30, kdy odstartoval Open MČR. Okruh pro misták měl 25 minut a přebor odpoledne 30 minut. V neděli se startovalo opět v 8:30, kdy se na start postavil první přebor a odpoledne mistrák.

Opět nás těšil velký zájem o Přípravný podnik dětí, který odstartoval v 11:45  a účastnilo se ho 18 dětí, které byly rozděleny podle obsahu do dvou 10-ti minutových rozjížděk. Trať byla na louce, která byla jen pro ně, široká, zatáčky a děti si opravdu moc hezky zazávodily.

Hodnocené byly 3 kategorie - 50, 65 a 85.

Letošní sezona se skládá ze dvou seriálů, a to z klasického endura a endurosprintu. Klasická soutěž neboli klasické enduro má již v České republice dlouholetou tradici a jedná se o jednu z nejtěžších soutěžních disciplín vůbec. Endurosprint je zkrácená forma endura.

Rádi bychom připomenuli, že i v seriálu Open MČR a PČR enduro a endurosprint 2024 najde každý od začátečníků až po špičkové jezdce prostor pro to, aby se mohl účastnit a kvalitně poměřit síly s ostatními jezdci a kamarády.

Průběžné výsledky po druhém podniku jsou:

Open MČR E1 – Matěj Skořepa, Martin Balatka, Lukáš Hedrlín

Open MČR E2 –Ondřej Havrda, Vojtěch Sekanina, Florian Gorner

Open MČR E3 – Jakub Hedrlín, Robert Friedrich, Filip Fiala

Open MČR 40 – Miroslav Škaloud, Petr Křivánek, Jan Unger

Open MČR ženy –Zuzana Unger, Michaela Kavská, Jana Kořenková

Open MČR absolutní junior –Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Martin Balatka

Open MČR absolutní –Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Ondřej Havrda

Další endurosprint pokračuje opět v obci Úterý u Plzně 25.-26.5.2024 po dohodě pořadatelů a komise endura. Na trati se již opět pracuje, pořadatel vše chystá, rovná, tak aby bylo vše opět perfektně nachystáno.

Trať nebude stejná, endurotest se pojede obráceně a možná budou i další změny.

Pro úplnost dodáváme, že klasické enduro ve Mšeně na konci srpna a stejně tak i klasické enduro v Kozojedech koncem září se připravuje a obě soutěže se pojedou.

Výsledky, fotografie, videa a veškeré informace o sezoně naleznete na oficiálním webu českého endura www.czechenduro.cz 

(sledujte také naše sociální sítě facebook & instagram)