kalendar 23

Vážení jezdci a fanoušci,

Přinášíme Vám aktualizaci kalendáře pro rok 2023 a ačkoliv přinášíme na jednu stranu negativní zprávy z pohledu toho, že se nám nepodařilo najít dalšího pořadatele klasického endura, máme pro Vás i pozitivní zprávy, o kterých jsem přesvědčen, že uvedená negativa vyváží.

Pořadatelé endura se snaží, aby bylo možné i tyto závody jet také na MX motorkách a zatímco u Dobřan je to již jisté, Enduroklub Mšeno vyvíjí maximální snahu o to, aby to šlo. Dne 13.1.2022 proběhla schůze pořadatele ve Mšeně a bylo rozhodnuto, že se pojede jako "klasická" soutěž, což znamená trať i po veřejných komunikacích na motocyklu enduro s platným TP ( nikoliv mx motorky).

Další pozitivní zprávou je to, že se nám podařilo najít způsob, jak získat šestý závod seriálu a zároveň tím vyhovět naprosté většině z Vás, kteří jste vyplnili dotazník na webu nebo na posledních závodech v Dobřanech. Komise se na základě získaných dat rozhodla, že posledním klasifikovaným závodem seriálu bude jednodenní závěrečný motokros ve stylu šestidenní, který se pojede na poli v Kozojedech a bude maximálně s několika jednoduchými MX prvky, aby závod nebyl nebezpečný, a zároveň vyhovoval i enduro jezdcům. Tento závod tak mimo jiné nabídne perfektní podívanou, atraktivní formát s dobrou dostupností pro diváky a alespoň částečnou ochutnávku atmosféry, která panuje na samotné šestidenní, včetně propojení s večerním programem a slavnostním vyhlášením celé sezóny přímo v místě závodu. To už za to stojí, co říkáte?

 Dále bychom rádi informovali, pokud to dovolí časový harmonogram pojede si při každém enduru i endurosprintu vložený závod jezdců bez licence. 

 

V následujících dnech také předložíme seznam změn, které nás ještě v příštím roce čekají a které v naprosté většině budou kopírovat Vámi vyřčená přání. Závody se snažíme dělat tak, aby vyhovovaly co největšímu počtu z Vás jezdců, zároveň jsme ale limitováni tím, že máme za úkol zajistit reprezentaci a proto musíme respektovat potřeby MČR a požadavky řádů zastřešujících organizací. Nepůjdeme tedy cestou snižování počtu kol jenom proto, abychom přilákali davy lidí a nacpali den. Děláme sport. A děkujeme všem pořadatelům, kteří ho dělají s námi.

Děkujeme za pochopení a za důvěru a doufáme, že se Vám letošní kalendář a letošní závody budou líbit. Zkoušíme zavést nové věci, abychom do endura dostali atraktivitu a náboj. Pozvěte svoje kamarády, kteří jezdí jiné seriály, ať si to přijdou zkusit k nám, pomůžete tím všem pořadatelům a do budoucna tím umožníte dělat ještě lepší a hezčí závody, které prospívají sportu a vychovávají nové talenty.

Komise endura