France ISDE2022 H 400x147

https://www.fim-isde.com/

Reprezentace ČR na ISDE 2022 ve Francii a klubové týmy

96. Mezinárodní motocyklová šestidenní (anglicky International Six Days Enduro) se bude konat v Le Puy en Velay ve Francii od pondělí 29. srpna do soboty 3. září. Mezinárodní motocyklová šestidenní neboli ISDE (anglicky International Six Days Enduro) je týmová motocyklová soutěž pořádaná od roku 1913 a též přezdívaná „motocyklová olympiáda“. Hlavní soutěží je boj o Světovou trofej (World Trophy), v roce 1924 přibyla soutěž o Stříbrnou vázu. Tato soutěž si brzy získala velkou oblibu a byla změněna na Světovou trofej juniorů. Soutěž je určena pro jezdce do 23 let. V roce 2007 byl do programu zařazen Pohár žen (Women Trophy). Přesto, že se jedná o týmovou soutěž, je udělováno i individuální ocenění pro jezdce. Jedná se o zlatou, stříbrnou a bronzovou medaili. Naposledy se konala šestidenní v České republice v roce 2002 v Jablonci nad Nisou. Na letošní šestidenní se očekává více než šest set padesát jezdců z více než třiceti zemí.

Českou republiku bude na ISDE 2022 ve Francii reprezentovat tým v soutěži Junior Trophy Team (JTT). Komise endura se rozhodla dát větší šanci mladé generaci ukázat co v ní je, a zároveň tím zvýšit šance na dobrý výsledek.

Složení jezdců pro 96. ročník mezinárodní šestidenní motocyklové soutěže v kategorii Junior Trophy Team budou Českou republiku reprezentovat tito jezdci:

 

ISDE 2022 WTJ 3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISDE 2022 Jaroslav Kalný small

Jaroslav Kalný – Sherco 3002T (Sherco AIRMOTO)

Věk: 17

Třída: WTJ

Klub: Motokrosovaskola.cz

Úspěchy/účasti: ME v enduru průběžné 5. místo ve třídě junior 2, MMČR průběžné 1. místo v kategorii E3, účast na MS v Itálii a Maďarsku

 

 

ISDE 2022 Zdeněk Pitel smallZdeněk Pitel – Husqvarna 250 2T (Husqvarna Promoto)

Věk: 19 let

Třída: WTJ

Klub: Motokrosovaskola.cz

Úspěchy/účasti: ME v enduru průběžné 3. místo J2, MMČR E1 průběžné 2. místo, MMČR absolutní 4. místo

  

ISDE2022 SkutaMatěj Škuta – Beta 350 4T (Beta Fabián)

Věk: 18 let

Třída: WTJ

Klub: KBS Team

Úspěchy/účasti: Mistr ČR absolutní junior 2020, Mistr ČR MMČR E1 2020, Mistr ČR v superenduru 2021, ME v enduru junior U21 5. místo 2021, MS v enduru průběžné 7. místo v kategorii junior 2

Díky reprezentačním partnerům se podařilo jezdcům zajistit oblečení, pneumatiky, oleje a maziva a další věci potřebné ke správnému chodu celého týmu. Jezdci a jejich doprovodný tým budou ubytováni asi 10 km od paddocku, kde budou mít zajištěno vlastní stravování přímo v ubytování díky českému kuchaři. Časové kontroly budou zajištěny ve spolupráci se zkušenými českými týmy (Motorsport Bozkov a Enduro Semily) a na trati se o ně bude starat vlastní doprovod, na který jsou zvyklí.

Kromě Autoklubu České republiky jsou dalšími partnery české reprezentace tyto společnosti: Beta Fabián, Husqvarna Promoto, Sherco AIRMOTO, Mefo Sport centrum - Acerbis, Classic Adrenalin oil, Motorest Melikana, MG Sport Czecho a MultiAir. Všem partnerům za projevenou důvěru a podporu děkujeme.

Mimo reprezentační jezdce se ISDE ve Francii zúčastní v soutěži klubových týmů ještě následující jezdci:

Enduroklub Semily – Havrda Ondřej, Kučera Martin, Zeman Martin

KBS Team – Kouble Kryštof, Hroneš Jakub, Romančík Jaromír

Motosport Bozkov 1 – Hádek Jiří, Koucký Tomáš, Kučera Lukáš

Motosport Bozkov 2 – Kurfiřt Milan, Trubička Tomáš, Vlk Lukáš

The Best Plum Team – Borák Marek, Klabačka Filip, Křivánek Petr

Team Motokrosová škola - David Holý, Zuzana Nováčková, Jakub Hedrlín

Oficiální web české reprezentace na ISDE 2022 www.czechenduro.cz – kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oficiální kontakt české reprezentace – Radek Toman Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Foto: Marek Vincik