penicka kostalovO víkendu pokračoval další závod v endurosprintu v Košťálově nedaleko Semil.

 

Více....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

penicka kostalov O víkendu pokračoval další závod v endurosprintu v Košťálově nedaleko Semil. Závody v Košťálově mají dlouholetou tradici a mezi závodníky jsou velice oblíbené také díky komfortnímu zázemí v kempu, kde nechybí elektřina a sprchy. 

Trať doznala oproti předchozím ročníkům změn a z větší části byla nová.

Do Košťálova se přihlásilo přes 150 jezdců Mezinárodního mistrovství ČR a Přeboru ČR, MMČR a třída Veterán 1 startovali v sobotu v 9h, jelo se 7 kol, na kolo bylo 25min a v průměru si jezdci najížděli okolo 5 min. Přebor ČR startoval ve 12:30, jel kol 6 a na kolo bylo 35min, délka kola byla také z důvodu velkého počtu závodníků, ale alespoň byl dostatek času na údržbu motorky, občerstvení a odpočinek. V neděli se start MMČR a PČR vyměnil a první se postavili na start přeboráři a po poledni mistrák.

 

Po startu najížděli jezdci na enduro test, který se v prvním kole neměřil a nejrychlejší měli tento test okolo 5:30, mezi testy byl krátký přejezd a najíždělo se do cross testu, který měli ti nejrychlejší pod 5 min. Po startu cross testu se jelo po kamenité cestě na louku, kde bylo pár zatáček, následovala dlouhá rovinka, skoky a vyjíždělo se ná kamenitou navážku z lomu a zase zpět dolů po cestě na louku s několika klopenkami a do cíle.

Jezdci si testy a celkově trať velice pochvalovali, vyšlo také počasí a svítilo sluníčko, během víkendu spadlo pár kapek, které nebyly na trati vůbec znát.

V sobotu bylo deset nejrychlejších jezdců v pořadí Patrik Markvart dále Jaromír Romančík, Michal Kadleček, Vít Kuklík, Jiří Hádek, Jakub Šefr, Jan Balaš, Jakub Hroneš, Milan Engel a Martin Kulhánek.

V neděli bylo deset nejrychlejších jezdců v pořadí Jaromír Romančík, Vít Kuklík, Michal Kadleček, Jan Balaš, Jiří Hádek, Jakub Hroneš, Milan Engel, Martin Kulhánek, Jakub Horák a Milan Kubík.

Vítězům gratulujeme.

Celkové výsledky zde

FOTO

VIDEO

Další závod v endurosprintu se jede na začátku července v Bílině.

MMČR a PČR endurosprint 2015

P.s. Přejeme brzké uzdravení Patriku Markvartovi, který si bohužel po sobotním úspěchu v neděli zlomil klíční kost.