dobrany23 skuta kalnyJiž třetí Mezinárodní Mistrovství ČR a Přebor ČR proběhl uplynulý víkend v Dobřanech u Plzně.

Endurosprint se vrátil do Dobřan po loňské premiéře a pořadatel MX park Dobřany uspořádal enudrospint se vším všudy. Cross test zachoval pasáže motokrosového areálu a enduro test byl namotaný po blízkém lesíku. Mezi oběma testy byl přejezd cca 12 km. Jak sám pořadatel uvedl právě endurosprint ho moc baví. V předešlých dnech celkem zapršelo, ale do víkendu se trať vysušil. Místy byly kaluže případně i mokré pasáže, již v sobotu se začínalo prášit, ale také lehce sprchlo a na neděli byl povrch takřka ideální.

Tradičně již v pátek závodníci začali procházet testy a seznamovat se s tratí. Navečer proběhla technická a administrativní přejímka. Stejně tak v sobotu ráno a odpoledne pouze pro přebor.

Samotný start závodu byl v sobotu v 8:30, kdy začínalo Mezinárodní Mistrovství ČR třídy E1, E2 a E3, včetně MMČR VET. Startovní rošt byl podle absolutního pořadí. Jezdci také museli odevzdat své motocykly již 20min před startem prvního jezdce své rozjížďky do předstartovního prostoru a 5 min před svým startem si jí mohli vyzvednout. První den měli jezdci MMČR na kolo 25 min. Ve 12:30 odstartoval Přebor ČR třídy E1, E2, E3, V50, V60, PČR C, 85ccm a MMČR ženy, čas na kolo bylo 40 min, kvůli většímu počtu závodníků. V neděli se pořadí obrátilo první v 8:30 PČR a ve 13:00 MMČR, kdy startoval PČR podle průběžného pořadí dané třídy a MMČR podle absolutního pořadí. První i druhý den MMČR absolvovalo 7 kol, PČR 6 kol a třídy PČR 85m V50, V60 a PČR C kol 5. Jeden okruh měl cca 12 km a dva rychlostní testy, jeden cross test a enduro test. Okruh tvořil 100% přírodní povrch.

Umístění na třetím endurosprintu se nám ve třídě MMČR E2 a MMČR E3 v celkovém seriálu promíchalo.

 

Absolutním vítězem se stal Matěj Škuta, druhý Jaroslav Kalný, třetí Matěj Skořepa dále Petr Smítka, Jakub Hedrlín, Jiří Halama, Ondřej Havrda, Lukáš Kučera, Filip Fiala.

Pořadí ve třídách MMČR

E1 - Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Jiří Halama

E2 - Matěj Škuta, Petr Smítka, Ondřej Havrda

E3 - Jaroslav Kalný, Filip Fiala, Michal Volena

VET - Miloslav Škuta, Petr Křivánek, Petr Uher

Ženy - Zuzana Unger, Radka Dandová

Více v příloze...