sprintjininUplynulý víkend se jel závěrečný podnik MMČR a PČR v endurosprintu v Jiníně, kde se rozhodovalo o vítězích Mistrovství a Přeboru ČR. Sportovní centrum Jinín je známé jako centrum mládeže pro motokros a enduro a zázemí tratě tomu také odpovídá, sociální zařízení, mycí boxy, elektřina v depu včetně wifi.

Počasí i přes nepříznivou předpověď přálo, i když ani Jinínu se déšť nevyhnul. V sobotu v 10h startoval mistrák za sucha a jel 9 kol. Nejrychlejší jezdci sobotního závodu byli Michal Kadleček, Ondřej Helmich a Patrik Markvart, jejich časy na kolo byly okolo  4:30min. Přebor startoval ve 13h a jel také 9 kol, bohužel přebor už takové štěstí neměl a v průběhu závodu začalo pršet. Samozřejmě časy kol se prodloužily a někteří jezdi se i hodně potrápili na kamenitých sjezdech a výjezdech, kde nechyběly ani kořeny.

Připravená trať pod vedením Václava Kroupy obsahovala jak rychlé úseky, kde jezdci dosahovali až 100km/h, tak právě kamenité sjezdy a výjezdy, které se staly deštěm náročnější, tak na trati zůstaly i některé motokrosové pasáže. Jezdci si připravenou trať pochvalovali.

Po závodě přišla ještě jedna velká dešťová přeháňka, která trať zkropila na neděli. V neděli startoval první přebor v 9h a oproti sobotě jel kol 7. První kola byly pomalejší než se vyházelo bahno. Mistrák startoval v pravé poledne. Nejrychlejšími jezdci neděle byli Ondřej Helmich, Patrik Markvart, Michal Kadleček.

FOTO, VIDEO, VÝSLEDKY

Těšíme se na sezónu 2015.

P.s. Přejeme brzké uzdravení Mírovi Hančovi.