8CCC9427 D4F6 459F B1D8 9913C3930C7FISDE 2022 Změny v reprezentaci

Jistě jste zaznamenali na sociálních sítích informace o zranění Matyáše Chluma, který si při závodě mistrovství světa na Slovensku poranil koleno natolik, že se nebude moci účastnit letošní šestidenní. Tato informace, přesněji konečná diagnóza, byla manažerovi reprezentace potvrzena v pondělí 8. 8. 2022 a ihned začala nekonečná série telefonů, vyjednávání a shánění. Na šestidenní již byly připraveny plakáty, bannery, u dealera MOTO-AIR byla připravena motorka Sherco.

Manažer reprezentace Radek Toman k tomu uvedl: „Rychle vybrat a změnit jezdce juniorské reprezentace takřka na poslední chvíli nebylo úplně jednoduché, měli jsme vše připravené a nachystané a najednou přišla informace o zranění Matyáše. Telefonoval jsem od rána do večera a vymýšlel různé varianty. Nakonec se podařilo dojednat nového jezdce a sehnat pro něho i motocykl Sherco, na který je zvyklý, za což děkuji hlavně panu Hanáčkovi z Air Moto.“

 

Radek Toman tak zažíval horké chvilky a po vyhodnocení všech variant a možností, dospěl k názoru, že osloví Jaroslava Kalného, který by zastoupil zraněného Chluma. Rozhodnutím manažera a kývnutím jezdce na tuto nabídku ale práce neskončila a bylo nutné pro Kalného sehnat motocykl a další vybavení. Tato jednání trvala v podstatě až do pátku. Nakonec se podařilo vyřešit všechny problémy a na závodech v Brodeslavech byly doladěny poslední detaily.

Teprve až k dnešnímu dni lze s jistotou potvrdit a oficiálně oznámit, že náhradníkem za zraněného Matyáše Chluma byl manažerem endurové reprezentace vybrán Jaroslav Kalný, který pojede na motocyklu Sherco SE-R 300.

Jaroslav Kalný svým výsledkem v Brodeslavech ukázal, že jako náhradu za Matyáše Chluma, vybral Radek Toman mladého a rychlého jezdce, který je schopen měřit se s těmi nejlepšími jezdci z MČR.

Věříme a přejeme mu, aby svou premiéru v reprezentaci zvládl na výbornou a pomohl českému týmu k co nejlepšímu výsledku.

Komise SE

foto: Marek Vincik