romancik es sedlcanyPrvní závod sezóny odstartoval uplynulý víkend endurosprintem v Sedlčanech. Do Sedlčan se sjelo okolo 160 licenčních jezdců, což je opravdu velký počet závodníků.

Více....

 

 

 

 

romancik es sedlcany

První závod sezóny odstartoval uplynulý víkend endurosprintem v Sedlčanech. Do Sedlčan se sjelo okolo 160 licenčních jezdců, což je opravdu velký počet závodníků. Pořadatel připravil ve všem dobře známé sedlčanské kotlině velice pěknou trať, kterou zkropil ve čtvrtek déšť a lehce v sobotu v noci a podmínky pro závodníky byly téměř ideální.

Jako první se jel cross test, který měřil okolo 4 minut a nejrychlejší jezdec Jaromír Romančík ho jel, jako jediný, pod 4 minuty, hned po cross testu se jel enduro test, který měřil okolo 7 minut. Oba testy splňovaly to, co by měl jak cross, tak enduro test mít, sjezdy, výjezdy, rychlé rovinky, extrem v podobě kamenů a pneumatik, skoky, zatáčky apod.

V sobotu a v neděli se jel stejný počet kol, přebor ČR startoval oba dva dny v 9 hodin ráno a jel 6 kol, kolo měřilo 30 min, což byl dostatečný čas na údržbu motorky a občerstvení jezdce, Mezinárodní mistrovství ČR startovalo ve 12:30, kolo měřilo 26 minut a jelo se kol 8.

V sobotu byli nejrychlejší jezdci Mezinárodního mistrovství ČR

 

 E1  E2 E3 Junior absolutní
 1. Patrik Markvart  1. Jaromír Romančík 1. Radek Toman 1. Patrik Markvart
 2. Jiří Hádek  2. Ondřej Helmich 2. Jakub Horák 2. Jiří Hádek
3. Vít Kuklík 3. Michal Kadleček 3. Lukáš Kučera 3. Petr Šmíd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 nejrychlejších jezdců sobotního závodu

Jaromír Romančík, Patrik Markvart, Ondřej Helmich, Michal Kadleček, Radek Toman, Jakub Šefr, Jiří Hádek, Vít Kuklík, Petr Šmíd a Radek Bezděk.

 

V neděli byli nejrychlejší jezdci Mezinárodního mistrovství ČR

 E1  E2 E3 Junior absolutní
 1. Patrik Markvart  1. Jaromír Romančík 1. Radek Toman 1. Patrik Markvart
 2. Jiří Hádek  2. Ondřej Helmich 2. Jakub Horák 2. Jiří Hádek
3. Vít Kuklík 3. Michal Kadleček 3. Lukáš Kučera 3. Martin Kulhánek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 nejrychlejších jezdců nedělního závodu

Jaromír Romančík, Patrik Markvart, Ondřej Helmich, Michal Kadleček, Jiří Hádek, Vít Kuklík, Jakub Šefr, Radek Toman, Martin Kulhánek, Jakub Hroneš

První závod sezóny byl prověrkou pro českou reprezentaci před Mistrovstvím Evropy v enduru, který se bude konat již za 14 dní v Itálii.

Další závod v endurosprintu se bude konat v Košťálově 16.-17.5.2015, který je mezi jezdci velmi oblíbený, ale již začátkem května čeká na jezdce také klasické enduro v Hrobčicích.

 

VÝSLEDKY, FOTO, SVĚT MOTORŮ