ISDE 2018 tymV pondělí 12.11.2018 odstartuje 93. šestidenní v Chile vViňa del Mar. Česká reprezentace ve složení Patrik Markvart, Jaromír Romančík, Jiří Hádek, Kryštof Kouble a manažer týmu Jiří Pošík se svým týmem, jsou již v centru dění týden. Za tuto dobu prošli již všechny měřené testy, které je čekají v průběhu celé soutěže, připravili motockly a včera proběhla technická a administrativní přejímka. Jezdi pojedou celou soutěz za tovární podpory KTM. Jak sám uvedl Jiří Pošík pro Sport.cz - tým "Tvoří zkušení borci Jaromír Romančík, Patrik Markvart, Jiří Hádek a nováček Kryštof Kouble, všichni na motocyklech KTM. Kluci jsou velmi vyrovnaní a medaile z mistrovství Evropy svědčí o tom, že mají i kvalitu. Nepočítáme se mezi favority, ale nikdo nemá tak vyrovnaný tým směrem vzhůru jako my. Navíc některé soupeře postihla zranění, která se nám snad vyhnou. Podle regulí už se neškrtá výsledek nejhoršího jezdce, takže každá ztráta je pro tým fatální.Soutěžní i doprovodné motorky a další vybavení  jsme poslali lodí v kontejnerech. Do Chile dorazilo všechno v pořádku, byť do depa se zpožděním. Všechno ale stíháme. Sami jsme odlétali 2. listopadu, a ne nalehko. Každý si vezl ještě přední vidlice a brzdový kotouč, tlumiče, řídítka, ližiny, kostry, startovací segmenty a spoustu dalších nezbytných dílů. Čas v dějišti jsme trávili pečlivým studováním trati, zejména rychlostních testů, a přípravou motorek na víkendovou přejímku. Všichni kluci jedou na strojích KTM s tovární podporou. Vždycky je to lepší i z hlediska oprav. Když použijeme českou chytrost a taktiku, vydrží technika a nikdo se nezraní, máme obrovskou šanci uspět. Musíme jet s rozvahou a opírat se o naši přednost z letošních závodů, kde jsme všude fungovali jako soudržný tým, což není u ostatních úplně běžné. Kluky spojuje i to, že všichni startují za pražskou Duklu, kam se motocyklový sport vrátil po čtvrt století. To je můj splněný sen, vždyť dukláci byli v minulosti u všech patnácti vítězství ve Světové trofeji,"

Povrch tratě v Chile bude převážně kamenitý, tvrdý a prašný. 

Dále na mezinárodní šestidenní startují dva české klubové týmy a to Motosport Bozkov ve složení Robert Friedrich, Tomáš Koucký a Milan Kottek a druhý tým Motokrosovaskola.cz - Motosport Bozkov ve složení David Holý, Milan Kurfiřt a Barnabas Toth. 

Aktuální novinky z centra dění můžete sledovat na www.czechenduro.cz na našem facebooku i instragramu a také na paja-enduro.cz.

Všem účastníkům držíme palce, přejem hodně štěstí a hlavně ve zdraví do cíle.

ON-LINE VÝSLEDKY