radek toman mseno17Uplynulý víkend se jela poslední soutěž sezony 2017 a to klasické enduro ve Mšeně. Skončil tak celý seriál endura, který letos zahrnoval 4 klasické soutěže a 4 endurosprinty, celkem tedy 8 podniků.

Pořadatelem nebyl nikdo jiný než Enduro klub Mšeno s dlouholetou tradicí a zázemí celého podniku bylo na plochodrážním stadionu ve Mšeně, kde nic nechybělo. Před samotnou soutěží pršelo a na přejezdech to bylo znát, ale cross test a extreme test, které byly na poli měly ideální podmínky, ani bláto ani prach.

V sobotu a v neděli se startovalo v 9h a jezdci se řadili podle absolutního pořadí ve svých třídách. Hned po startu najížděli jezdci na první test a to extreme test, který byl tento rok novinkou a obsahoval klády, pneumatiky a skok, pro diváky to byl velmi atraktivní test. Dále se pokračovalo přejezdem na cross test, který byl také u celého zázemí podniku a tak diváci nemuseli přejíždět nikam daleko. Cross test byl převážně na poli, dlouhé a rychle zatáčky a ti nejrychlejší ho zajížděli pod 5 minut. Pokračovalo se dál po trati, kde bylo i několik zrádných výjezdů a třetí test byl enduro test.

Nejrychlejším jezdcem obou dnů byl Kryštof Kouble a pořadí v jednotlivých třídách bylo následující

sobota - E1 Kouble, Borák, Friedrich, E2 Hádek, Toman, Živný, E3 Balaš, Kuklík, Kučera, Junior absolutně Kouble, Hádek Balaš, absolutní pořadí Kouble, Hádek, Toman, Balaš, Živný, Markvart, Engel, Kuklík, Kučera, Havrda

neděle - E1 Kouble, Horák, Borák E2 Živný, Engel, Hádek E3 Balaš, Kuklík, Kučera, Junior absolutní Kouble, Balaš, Živný, absolutní pořadí Kouble, Balaš, Živný, Engel, Hádek, Kuklík, Toman, Havrda, Kučera, Horák.

Na závěrečném podniku se jela také soutěž družstev a pohár družstev. Družstva byla složena ze 3 jezdců a soutěžilo se jak v Přeboru ČR, kde vyhrál ENC racing tým ve složení Unger, Kavský, Klimeš, tak i v Mistrovství ČR, kde vyhrál tým Jarsen - Haruda tým ve složení Kouble, Hádek, Toman.

Ve Mšeně se také rozhodlo o mistrech a vítězích celého seriálu. Mistři ČR jsou Kryštof Kouble E1, Radek Toman E2, Vít Kuklík E3, Adolf Živný junior absolutní a absolutním vítězem ze všech je Radek Toman.

FOTO, VÝSLEDKY

Děkujeme přadatelům celého seriálu, jezdcům, doprovodům a všem kteří pomáhají při realizaci tohoto sportu.

Těšíme se na další sezonu 2018.

Závěrem bychom rádi pozvali všechny příznivce endura a sportu, aby se přišli podívat 30.9.2017 na extreme enduro na pražské výstaviště do Holešovic, kde můžou vidět na vlastní oči právě nejlepší české enduro jezdce, kteří se účastnili jak celého seriálu endura, motocyklové olympiády šestidenní a také mistrovství Evropy v enduru.

 www.czechenduro.cz