mseno2016

O víkendu se jelo další klasické enduro této sezony a to ve Mšeně nedaleko Mělníka. Pořadatelem byl Enduro klub Mšeno s dlouholetou tradicí. Zázemí celého závodu bylo na plochodrážním stadionu ve Mšeně a obě časové kontroly.

V sobotu se startovalo v 9h a na start se postavilo okolo 170 motorek, první vyrážel mistrák a následoval přebor. Po startu čekal na jezdce průjezd plochodrážním stadionem a vydali se na první část tratě, celá trať měla cca 55 km se dvěma měřenými testy. Ta první cca 30-ti minutová část, která vedla lesem a po polních cestách zavedla závodníky na první cross test. Převážná část testu vedla po posekaném poli a byly zde velmi rychlé zatáčky. Nejrychlejší jezdci ho zajížděli okolo 6:30 min. Po testu byl krátký přejezd do první časové kontroly a servisního prostoru a následovala druhá část tratě. Po chvíli přijeli závodníci na druhý enduro test, který byl namotaný mezi stromy, ti nejrychlejší ho zajížděli pod 6 minut. Následoval další delší přejezd, který zavedl jezdce zpět na stadion do druhé časové kontroly, zde si jezdci už moc minut nenajížděli, hlavně v prvním kole a někteří chytili i trestné minuty. Od druhého kola už si závodnici pospíšili a ztráta už se nenavyšovala. Mistrovství ČR jelo 4 kola, Přebor kola 3, ženy, C a veteráni 2, kola 2. V sobotu proběhlo vyhlášení i Mistrovství ČR a zpestřením bylo losování 10-ti nejrychlejších jezdců, kteří dostali hodnotné ceny od sponzorů, jako bylo pivo Svijany, dort a pečivo od mšenské pekárny apod.

V neděli se posunul start už na 8h ráno, kvůli vysokým teplotám. Na jezdce čekal stejný okruh, mistrák jel o jedno kolo méně a zbytek zůstal. Tempo v neděli už bylo klidnější a jezdci si najížděli do obou časovek více minut.

Pořadatel připravil hezkou a kvalitní soutěž.

Nejrychlejší v sobotu byli Romančík, Markvart, Helmich, Kadleček, Toman, Kuklík, Šefr, Hádek, Horák a Marek. V jednotlivých třídách E1 Markvart, Šefr, Horák, E2 Romančík, Kadleček, Toman E3 Helmich, Kuklík, Kučera. V neděli se absolutní pořadí trochu změnilo nejrychlejší Romančík, Markvart, Helmich, Kadleček, Balaš, Toman, Hádek, Engel, Šefr a Marek. V jednotlivých třídách E1 Markvart, Šefr, Marek E2 Romančík, Kadleček, Toman E3 Helmich, Balaš, Kučera.

Ve Mšeně proběhla také soutěž družstev, kterou vyhrál tým ve složení Romančík, Markvart a Hádek.

Kompletní výsledky

FOTO

Poslední závod sezóny se pojede jako endurosprint v Bílině za necelých 14 dní.