ISDE 2015 WT small4Přesně za týden 7.9.2015 startuje na Slovensku v Košicích 90. Mezinárodní motocyklová šestidenní v enduru (ISDE - International Six Days of Enduro) a končí 12.9.2015.

Jedná se o Mistrovství světa národních týmů v enduru a to - FIM World Trophy ( FIM světová trofej), FIM Juniorská World Trophy ( FIM juniorská světová trofej), FIM World Trophy žen ( FIM světová trofej žen), soutěž klubových týmů a soutěž továrních týmů.

Českou republiku reprezentuje šest jezdců ve Světové trofeji a to Jiří Hádek, Ondřej Helmich, Michal Kadleček, Patrik Markvart, Jaromír Romančík a Radek Toman, manažerem týmu je Jiří Pošík.  V Juniorské světové trofeji reprezentují Českou republiku čtyři jezdci Jakub Hroneš, Lukáš Kučera, Martin Kulhánek a Adolf Živný, manažerem týmu je Libor Markvart. V soutěži klubových týmů zastupuje Českou republiku 21 týmů.

 

 

ISDE 2015 JWT small3Česká reprezentace se již na šestidenní přesouvá včetně veškerého zázemí a techniky, tak aby byl dostatečný čas na seznámení a procházení testů.

Zázemí celého závodu je v Košicích u nákupního centra Optima, kde bude také start jednotlivých dnů.

Již ve čtvrtek 3.9.2015 budou probíhat administrativní a technické přejímky a v sobotu 5.9.2015 od 17h se bude konat slavnostní zahájení na hlavní třídě v Košicích.

Šestidenní odstartuje v pondělí 7.9.2015 v 8h ráno u nákupního centra Optima a jezdci se vydají na okruh v délce 275 km, který bude obsahovat 3 speciální testy (2 enduro testy a 1 cross test) a 4 časové kontroly, tento okruh absolvují 2x, časový limit na závod je 8 hodin. Druhý den pojedou jezdci stejný okruh a stejné testy.

Třetí den bude čekat na jezdce podobný okruh, ale v opačném směru v délce 283 km, absolvují se 3 měřené testy (2 enduro testy a 1 cross test) a 4 časové kontroly, časový limit je opět 8 hodin a tento okruh zdolají závodníci 2x.   

 

Čtvrtý a pátý den pojedou jezdci nový okruh v délce 267 km, opět bude obsahovat 3 měřené testy (2 enduro testy, 1 cross test) a 4 časové kontroly. Jezdci pojedou okruh 2x a časový limit je 8 hodin.

Šestý závěrečný den se bude konat motokros, kam se jezdci přesunou krátkým přejezdem na trať Kechnec.

www.czechenduro.cz jako mediální partner české reprezentace bude přinášet aktuální zpravodajství přímo z centra dění.

Vše k ISDE 2015