start enduro Mseno 24Klasika ve Mšeně má dlouholetou tradici a na celém podniku je to znát, celý tým Enduro klubu Mšeno je sladěný, trať perfektně připravena, zázemí v areálu plochodrážního stadionu a mohli bychom pokračovat. 

První jezdci začali najíždět již ve čtvrtek, aby si stačili v klidu projít oba dva testy, které sice byly stejné jako loni, ale pořadatel si dal práci, aby byly na testech i nové pasáže. Vlastně letošní soutěž byla jiná, bylo sluníčko, ale nijak dramaticky se neprášilo a loni nám pršelo.

Ale zpět k letošnímu ročníku. V pátek už tradičně pokračovalo procházení testů, zabydlování, technická a administrativní přejímka a předávání motocyklů do uzavřeného parkoviště. Klasika je přece jen jiná v tom, že motocykl musí splňovat veškeré náležitosti jízdy na pozemních komunikacích.

V sobotu vše vypuklo za účasti starosty města Mšena v 9h a jezdci se vydali na 55km dlouhý okruh se dvěma testy a dvěma časovými kontrolami.

Do první časové kontroly měl mistrák 67 minut s cross testem a do druhé časové kontroly 40 minut s enduro testem. Samotný okruh vedl krásnou mšenskou přírodou.

Cross test na louce byl velice rychlý a ti nejrychlejší ho zajížděli okolo 4:12, enduro test byl namotaný v lese, kde potrápil jezdce i prachový výjezd, ale každý si s ním poradil. Nejrychlejší ho měli i pod 6 minut. Na přejezdu bylo pár bažin, výjezdů, ale nic, co by se nedalo zvládnout a u nejtěžších pasáží byly objížďky, které mohli využít kromě mistráku všichni. Mistrák měl poctivá 4 kola a to včetně žen a veteránu 40. Přebor kola 3 a přebor C kola 2.

V neděli se startovalo opět v 9h, během nedělního dne hlásili déšť a po zralé úvaze se mistráku zkrátila soutěž na kola 3. 

Podle ohlasů jezdců se jednalo o poctivou soutěž na evropské úrovni, která prověřila i ty nejlepší jezdce co jezdí Mistrovství světa a kteří mohli kvalitně potrénovat a poměřit síly doma, stejně tak i ty co se připravují na blížící se šestidenní. A ostatní mohou být pyšní, že se postavili na start skvělé a poctivé enduro soutěže. Ne nadarmo se říká, že enduro je jeden z nejtěžších sportů vůbec, nejen jízdou v terénu, ale také tím, že se jede za skoro jakéhokoliv počasí a podmínek.

Již nyní se můžeme těšit za měsíc na další enduro do Kozojed 28.-29.9.2024 pod taktovkou KP enduro klubu, který pořádal již i Mistrovství Evropy v enduru. Pár slov k celé soutěži přineseme již brzy, máte se určitě na co těšit.

 

Nejrychlejšími jezdci obou dnů byli

Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík, Matěj Skořepa, Jiří Hádek, Ondřej Havrda

Martin Balatka a další.

Open MČR E1

Matěj Skořepa, Martin Balatka, Martin Kučera

Open MČR E2

Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík

Open MČR E3

Jiří Hádek, Jakub Hedrlín, Jan Kašpárek

Open MČR ženy

Zuzana Unger, Karolína Vrchotová

Open MČR Vet 40

Petr Křivánek, Miroslav Škuta, David Pabiška

Open MČR junior absolutně

Matěj Škuta, Matěj Skořepa, Martin Balatka

Open MČR družstva

Kryštof Kouble, Matěj Škuta, Jaromír Romančík

Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Lukáš Hedrlín

Ondřej Havrda, Martin Kučera, Milan Kotek

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE

Open MCR druzstva enduro mseno 24